Stijgt de bloeddruk tijdens inspanning?
Zoals we eerder op deze site hebben besproken, zijn er veel gezondheidsproblemen die verband houden met hoge bloeddruk. Uw risico op een hartaanval, beroerte, orgaanfalen, seksuele disfunctie en zelfs verlies van gezichtsvermogen neemt toe als u de hoge bloeddruk lang genoeg ongecontroleerd laat.

Moeten we ons hier zorgen over maken?
Gelukkig kunnen veel vormen van lichaamsbeweging worden gebruikt om je bloeddruk in de loop van de tijd te verlagen, door je hartspier te versterken en bij te dragen aan vetverlies.

Het is je echter misschien opgevallen dat tijdens een training je hartslag aanzienlijk kan stijgen in verhouding tot de inspanning. Aangezien uw hart “overwerkt” iets is dat vaak wordt gezien bij hoge bloeddruk, betekent dit dan dat uw bloeddruk omhoog gaat als u traint? En moeten we ons hier zorgen over maken?

Hoe uw lichaam reageert op inspanning
Wanneer u oefent, gebeuren er een aantal dingen in verschillende lichaamssystemen. Als u meer met uw lichaam aan het werk bent, heeft u meer zuurstof nodig, wat leidt tot een snellere ademhaling (ademhaling). Werkende spieren hebben brandstof nodig in de vorm van voeding, die wordt geleverd door de bloedsomloop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *