5 actieve rustbewegingen om te proberen
Soms leveren de kleinste aanpassingen de grootste dividenden op. Oefening is geen uitzondering. Door de manier waarop je rust tussen trainingen aan te passen – ‘actieve rust’ genoemd – kun je het meeste uit elke sportschoolsessie halen. Actieve rust maakt ook uw gewrichten losser, waardoor blessures tijdens het sporten worden voorkomen. Dus in plaats van een reeks herhalingen te beëindigen die naar de grond staren met je handen op je knieën, probeer een van deze bewegingen uit en kijk of je sneller herstelt.

Maak je klaar voor deze actieve rustbewegingen
Deze actieve rustbewegingen kunnen ook tussen trainingssessies worden gebruikt. Het is aan jou om erachter te komen hoeveel je lichaam aankan. Onthoud dat er geen vervanging is voor rust, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om je lichaam te laten genezen voordat je weer naar de sportschool gaat.

Een cardio burn-out workout afronden? Loop rond met je handen achter je hoofd, alsof je op je rug ligt.

Het voelt misschien beter om je handen op je knieën te leggen, maar in werkelijkheid is het eigenlijk nog erger. Als je je hand achter je hoofd houdt, gaan je longen open en kan er meer zuurstof in je lichaam komen.

Denk eraan om lang en diep vanuit uw buik te ademen, in plaats van korte, oppervlakkige ademhalingen vanuit uw borst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *